NADELE (Ingrediente). Nadele sunt folosite la "pregătirea" locului unde se va pescui, pentru atragerea pestilor. Ingredientele care pot sa între în componenta nadelor sunt formate din componente de bază (masa nadei, sau mix) si din componente aditionale (coloranti, gustative, etc):

COMPONENTE DE BAZĂ.

COMPONENTE ADITIONALE

  • Aromele - dau gustul si mirosul întregii compozitii iar restul componentelor ar trebui să fie pe aceasi bază. Dintre cele plăcut mirositoare, cele mai folosite sunt: aromele de fructe: căpsuni, banane, zmeură, nuci, cirese sau amestecuri de fructe (tutti frutti), aromele de vanilie, anason, coriandru, ciocolată, caramel, miere, scopex, cânepă, iar dintre cele cu mirosuri grele: scoici, creveti, peste, brânză, calamar (squid), monster crab.
  • Colorantii - dau, desigur, culoarea dorită momelilor. Dacă pe flaconul de colorant, aromă sau oricare alt component  procurat este specificată cantitatea (ml sau picături) care trebuie pusa la 1 kg de mix, aceasta trebuie respectată întocmai, altfel s-ar putea să se obtină alte rezultate decât cele asteptate.
  • Indulcitorii - dulcele este foarte apreciat de ciprinide în special, si se propagă foarte bine în apă. Cele mai folosite sunt mierea, zahărul si melasa, ciclamatul de sodiu, dar în ultimul timp au aparut pe piată îndulcitori speciali pentru nade si momeli.
  • Aditivii - dau un plus de culoare, gust si miros. Nu trebuie neglijati.
  • Uleiurile complexe si uleiurile vegetale au rolul de a propaga mirosul momelilor în apă.
  • Uleiurile esentiale sunt uleiuri obtinute prin distilare naturală, au o densitate mai mică decât apa si se ridică spre suprafată ademenind pestii de pe toate nivelele. Atentie la cantitatea care se pune, pentru că sunt cam amare.
  • Emulsifiantii au rolul de a dispersa uleiurile si de a difuza gustul si mirosul în apă. Se pot procura de la patiserii sau cofetării.
  • Stimulatorii de apetit sunt un amestec de aminoacizi, zahăr si glutamat.